Beszámoló – Lelki egészségvédelem “TERMÉSZET”-sen

Lelki egészségvédelem „TERMÉSZET”-sen!

Veszprém-2023 pályázat támogatásával megvalósult programsorozatunk

 

A program keretében bemutattuk hogy a pszichiátriai problémával élők is hasznos tagjai társadalmunknak.  Szándékunk szerint utat mutattunk ahhoz, hogy a pszichés probléma felmerülése esetén kihez fordulhatunk.  Kiemelten fontos része volt a programnak az érzékenyítés, a pszichés betegségekkel kapcsolatban- tekintve, hogy még a mai napig mítoszok, tévhitek lengik körbe, gátolva ezzel a pszichés problémával élők empowermentjét. Részcéljaink között szerepelt, hogy azoknak a pszichés problémával élőknek, akik az alapítvány fejlesztő programjain rész vesznek, biztosítsunk egy új bemutatkozási terepet. Saját visszajelzéseik alapján- bár kimozdultak komfortzónájukból- a munkatársak támogatásának köszönhetően ezt pozitívnak élték meg. A tapasztalat hozzájárul ahhoz, hogy ezt mindennapjaikba is átütessék, szélesebb szociális körben legyenek képesek mozogni.  A rajzverseny meghirdetésénél fontos volt, hogy az alapítvány nevét, munkáját az oktatási intézményekben és társintézményekben is megismertessük.  Bízunk benne, hogy ezekre a kapcsolatokra építve lehetőségünk lesz ismereteket, tudást átadni a nevelési-oktatási intézményekben. Mindez talán hozzájárulhat a fiatal generáció mentális egészségéhez, a korai prevencióhoz.  Nagy öröm volt számunkra, hogy 96 pályamunka érkezett különböző korosztályból. A pályamunkákat a 2023-s Lelki Egészség Világnapja alkalmával rendezett programunkon -melyet az Eötvös Károly Megyei könyvtárral karöltve tartottunk- kiállítottuk. Bízunk benne, hogy sok látogatót vonzott! https://horgony.org/lelki-egeszseg-vilagnap-2023/

 

Fontos számunkra a környezettudatosság. Szemétszedést szerveztünk a Haszkovó lakótelepen, mely a már említett cél mellet arra is jó volt, hogy az alapítvány klienseinek figyelmét felhívjuk arra, hogy ők mit tehetnek környezetükért, hogyan vállalhatnak felelősséget és hogy van olyan, amiben példát mutathatnak.

A környezettudatosság jegyében hívtuk meg Dr. Csányi Vilmost, aki „A kutyák szőrös gyerekek” címmel tartott előadást és Dedák Dalmát aki a biodiverzitás fontosságáról tartott remek előadást.

A táncházat pszichés felhasználó vezette, mellyel célunk nehezítettséggel élők és a táradalom tagjainak valós és átvitt értelmű kézfogása volt.

A kliensek segítségével létrehoztunk egy kiadványt, mely nappali klubunk hasznosságára hívja fel a figyelmet az ott ellátott kliensek segítségével. A kiadványhoz ingyen juthatnak hozzá az érdeklődők, nyomtatott formában a Nappali klubunkban, ill. letölthető a honlapunkról is! https://horgony.org/kiadvanyunk/

 

 

Beszámoló-fenntarthatóság